Az iskoláról

A Magyarlapádi Szórványkollégium és a református templom szomszédságában található a Magyarlapádi Általános Iskola, amely több mint száz éves múltra tekint vissza. Nemrég újították fel és toldották meg az iskolaépületet, így a gyerekek a XXI. század előírásainak megfelelő iskolában tanulhatnak.

Jelenleg a gyermekek oktatása és nevelése a következő beosztásban zajlik:

-egy óvodacsoport 30 gyerekkel

- az elemi osztályok 39 tanulóval és 3 tanítónénivel

- az V-VIII osztályos tanulók létszáma 62

A tanórákon kívül számos rendezvény és tevékenység színhelye az iskola: évente megszervezik a szüreti- és farsangi bált, karácsonyi kézműves műhelyt a szülőknek, kézimunka vásárt, karácsonyváró műsort, a Március 15-ei ünnepséget, a Fehér megyei Általános Iskolák színjátszó találkozóját.

Heti rendszerességgel járnak a tanulók táncot és népdalt tanulni, kézműves tevékenységeken vesznek részt, gitároznak,cserkészkednek.

Nemcsak a tanulmányi eredmények kiválóak. Sok versenyre beneveznek a magyarlapádi iskolások, és jó eredményeket érnek el. Kedvenceik a Mesék szárnyán, Számok szárnyán levelezőversenyek, a Mesevetélkedő, a helyesírási versenyek, a szavaló- és mesemondó versenyek, a Garabonciás, no meg a népdalvetélkedő.

Sok érdekes kézimunka készül itt, amelyek a Szivárvány és a Napsugár gyermeklapokban is rendszeresen megjelennek.